Rumi episodul 7 online la timp subtitrat in romana

Advertising

Acest serial se învârte în jurul vieții lui Mevlana Celaleddin Rumi, un renumit învățat sufi născut în 1307 în provincia Khorasan din Afganistan.
Tatăl lui Mevlana, Muhammad, i-a transmis cunoștințele sale de filozofie și religie încă de la o vârstă fragedă.
Din cauza amenințării unui atac mongol, Muhammad a fost nevoit să își mute familia mai întâi la Bagdad, în 1316, și apoi la Konya, în 1318.
În urma decesului tatălui său în 1331, Mevlana a început să predea studenților la o madrasa, o instituție de învățământ islamic, care a fost înființată în Konya de sultanul selgiucid din Anatolia, Ala-ad-din Kay-Kubad, în onoarea propriului său tată, Bahaaddin Veled. Mevlana a căpătat porecla „Mevlana” din partea elevilor săi, ca simbol al iubirii și respectului lor profund.
Numele său complet a fost Mevlana Muhammad Mustafa Selaleddin Rumi.
Contribuțiile literare ale lui Rumi nu au fost numeroase, dar extrem de semnificative și de neegalat.
În operele sale, el subliniază valoarea fiecărei ființe umane, indiferent de realizările sale lumești. El critică formalismul lipsit de viață al ritualurilor religioase și al dogmelor erudite.
Decizia de a crea o serie istorică în mai multe părți axată pe această figură spirituală este o dovadă a importanței sale durabile în Turcia modernă.
Vizionati serialul turcesc Rumi episodul 7 online hd gratuit integral si fara intrerupere filme turcesti.
Rumi ep 7 online subtitrat in romana, seriale turcesti, Rumi si poate fi urmarit doar pe site-ul filmefast.net un site de filme si despre seriale.

Episod Complet Tradus În Romana


Advertising
Loading...

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*